Over ons

Het bedrijf is opgericht in 1958 door dhr. J. Tibben. Hij is begonnen door een houtzagerij te huren. Deze houtzagerij was een onderdeel van een bedrijf dat bestond uit een wagenmakerij, een fietsenmakerij en een handel in land- en tuinbouw gereedschap.

Deze houtzagerij werd op 1 maart 1958 gehuurd voor 65 gulden per maand. Dit groeide langzaam uit tot een beetje handel in bouwmaterialen zoals golfplaten, hout, cement en steen.

In 1960 is het hele bedrijf met woonhuis opgekocht. Toen al werd op kleine schaal gebouwd en onderhoud gepleegd aan gebouwen. Het bedrijf had toen 5 werknemers in dienst.

Langzamerhand is de houtzagerij afgeschaft. De reden hiervoor was dat er steeds minder inlands hout gekapt mocht worden en de machines waren toen erg verouderd dus er moest meer gebouwd worden.

Omdat er toen op het platteland nog niet zoveel gebouwd werd, heeft het bedrijf woningbouw gedaan in Raalte, Almelo en Delden tot de ruilverkaveling op gang kwam in 1969. In Luttenberg heeft het bedrijf in samenwerking met de opdrachtgevers, de Cultuur Technische Dienst en de toen nog Rijkslandbouw Voorlichting Dienst 2 boerderijen met woonhuizen gebouwd. Dit gaf een enorme verandering in het soort bouw. Het waren namelijk de eerste ligboxenstallen die het bedrijf gebouwd heeft. Er volgde een enorme groei in het personeelsbestand.

Na de ruilverkaveling in Luttenberg volgden ook Holten en Markelo. Ook de aanleg van de recreatieplas Bussloo zorgde voor werkgelegenheid want veel bedrijven moesten verhuizen. Dit was het begin van een groot klantenbestand, voornamelijk in de gemeenten Voorst, Apeldoorn, Raalte en Deventer.

De specialisatie in de agrarische sector is verder doorgezet, met name het beton werk. Het bedrijf ging geleidelijk over van vader dhr. J. Tibben op zoon en huidig directeur Martin Tibben. Van een eenmanszaak werd een BV gemaakt.

Aannemingsbedrijf Tibben is gevestigd aan de Keizersveldweg 10, 8106 AG Mariënheem. Daar heeft zij haar kantoor, werkplaats houtbewerking en de constructiewerkplaats.